tirsdag 4. januar 2022

Vinterstjerne



Teppet er sydd i teknikken Quilt as you go. Hver blokk er 10" x 10" og stoffstrimlene er 1 1/2". Sydd med 1/4" sømrom.

Kutt 16 biter med stoff 10" x 10" til bakstykke for blokkene. Velger du et stripete stoff til bakside kan du stripene annenhver vei hvis du legger alle bakstykkene med stripene loddrett. Legg bakstykke med rettsiden ned. Kutt 16 biter med bommullsvatt 9 1/2" x 9 1/2". Legg vattbiten opp på bakstykke og tegn en strek 1/4" fra midten på diagonalen som vist på bildet.

Legg 1 lys og en mørk stoffremse rette mot rett på hverandre ned på vatt og bakstykke. Kanten på stoffstrimlene skal ligge kant i kant med streken du har tegnet på vatten.  Sy med 1/4" sømrom gjennom alle lagene.


Åpne opp og stryk stoffene som vist på bildet. legg på nye strimler rette mot rette og sy og stryk til du har fylt hele blokken. Reinskjær blokken etter bakstykke. Kutt strimler 1 1/2" til lukkekantene. Når du har sydd alle blokkene legger du de utover slik at de danner en stjerne. Sy sammen blokkene slik: Legg 2 blokker opp på hverandre rette mot rette legg på en 1 1/2" stripe som du legger på toppen og sy gjennom begge blokkene og lukkekanten. Legg lukkekanten slik at den ligger flatt og skjuler sømmen slik som det er vist på under. Sy til for hånd.
Sy sammen blokker slik at du får rader med blokker så radene sammen og til slutt lukkekant rundt hele teppet. Lykke til!



 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar